Jaguar!

Genç ve başarılı bir yönetici,  yeni Jaguarıyla civardaki sokakların birinden,  biraz fazla süratli geçiyordu. Park etmiş arabaların arasından yola fırlayabilecek çocuklara dikkat ediyordu ve bir şey gördüğünü sandığı sırada yavaşladı. Fakat araba geçerken ortaya hiçbir çocuk çıkmadı. Onun yerine bir tuğla şiddetle arabanın yan tarafına çarptı! Hızla frene bastı ve tuğlanın atıldığı noktaya doğru geri geri gitti.

Kızgın sürücü bundan sonra arabadan dışarı atladı, en yakındaki çocuğu yakaladığı gibi kaldırıp,  park etmiş bir arabaya yapıştırdı. “Bu da ne demek oluyor, sen de kimsin? Bu yeni bir araba ve o attığın tuğla bana tonla paraya mal olacak. Neden yaptın bunu?”

Genç çocuk ”Lütfen,  lütfen bayım çok özür dilerim, fakat başka ne yapacağımı bilemedim.” diyerek özür diledi. “ O tuğlayı attım çünkü… Çünkü… Yoksa başka kimse durmayacaktı …” Yanaklarından ve çenesinden aşağı gözyaşları damlayan genç çocuk, hemen orada park etmiş bir arabanın arkasını işaret etti ve “Kardeşim efendim, orada kaldırımın kenarından yuvarlanarak tekerlekli sandalyesinden yere düştü ve ben onu tek başıma kaldıramıyorum.”

Çocuk hıçkırarak,  şimdi çok şaşkın bir halde olan yöneticiye “Lütfen onu tekrar tekerlekli sandalyesine oturtmama yardım eder misiniz? Yaralandı ve bana göre de durumu çok ağır.” dedi.

Konuşamayacak kadar çok etkilenmiş olan sürücü, birdenbire boğazına takılan yumruyu güçlükle yutmaya çalıştı.  Hemen özürlü çocuğu kucaklayarak tekrar tekerlekli sandalyesine oturttu, sonra keten bir mendil çıkartıp açılan yara ve sıyrıkların üzerini hafifçe sildi. Çocuğa şöyle bir göz attı, görünüşe göre her şey düzelecekti.

“Çok teşekkür ederim. Size çok minnettarım!” dedi, minnettar çocuk yabancıya.

Söyleyecek şey bulamayacak kadar sarsılmış olan adam, yalnızca öylece durup çocuğun tekerlekli sandalyeye bağlı kardeşini kaldırımdan aşağı evlerine doğru iterek götürüşünü izledi.

Hasar çok fark edilir bir biçimdeydi, fakat sürücü, içine çökmüş olan yan kapısını tamir ettirmeyi hiç düşünmedi. Onu orada şu mesajı hep hatırlamak için muhafaza etti.

Hayatı çok hızlı geçme ki, birileri dikkatini çekmek için sana bir tuğla fırlatmak zorunda kalmasın.

21-03-2021
Bu sayfa 1097 defa ziyaret edildi.
Tüm Hakları Saklıdır. hsbgi.com 2016.
hsbgi.com